Redactie

 

Wenneke Savenije studeerde Moderne Letterkunde aan de Universiteitvan Amsterdam  – bijvakken Kunstgeschiedenis en Musicologie – en Altviool aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze was 27 jaar vaste muziekmedewerker van NRC Handelsblad en publiceerde  boeken over o.a. Felix Mendelssohn-Bartholdy, Jascha Heifetz en Leopold Auer. Ze schreef recensies en artikelen over muziek voor talloze bladen en schrijft daarnaast ook af en toe reisverhalen. ‘Over Mozart Gesproken’, haar laatste boek waarvan inmiddels drie drukken verschenen zijn, werd door NRC Handelsblad uitgeroepen tot ‘een van de beste boeken van 2007’. Samen met Elger Niels werd ze in 2015 hoofdredacteur van De Nieuwe Muze.

Redactiemedewerker Elger Niels (1967) is sinds 1993 betrokken bij het tijdschrift Pianowereld dat hij samen met Wenneke Savenije transformeerde in De Nieuwe Muze. Hij studeerde koordirectie aan het Rotterdams Conservatorium bij Barend Schuurman. Naast werkzaamheden als componist en koordirigent ontplooide hij activiteiten als muziekpublicist, documentairemaker voor Radio 4 en onderzoeker. In die hoedanigheid geeft hij als Content Supervisor leiding aan de opzet van de Sergei Rachmaninoff International Database.

Moniek Spaans, (Amsterdam, 1961), is beeldend kunstenaar, en schrijver. Haar geïllustreerde prozaschetsen, Het in vergetelheid geraakte koninkrijk van Pablo Swentibold en Hazenpad of de kunst van het verdwijnen, werden uitgegeven bij Em.Querido.Voor De Nieuwe Muze ontwerpt zij als artist in residence de cover-illustraties en maakt ze fotoreportages, zoals van de Steinwayfabriek in Hamburg en het huis van Rachmaninoff in Senar, Zwitserland. Daarnaast schrijft ze poëzie, werkt ze als freelance redacteur voor het textielkunst tijdschrift TxP en struint ze met haar camera door de stad om foto’s te maken voor haar blog.

Gijs Sierman werd in 1956 geboren in Amsterdam, studeerde er af als kunsthistoricus, en koos daarna toch voor het (grafisch) ontwerpen.