Win een cd van meesterpianist Piotr Anderszewski

 

Anderszewski

Op 17 januari speelt de fascinerende Poolse pianist Piotr Anderszewski (1969) in het Muziekgebouw aan t IJ, waar hij zo’n vijf jaar geleden voor het laatst speelde. Dit keer neemt hij geliefde werken mee waar hij een sterke persoonlijke band mee heeft. En die perfect aansluiten bij zijn grootste kracht: levendige helderheid bij Bach, zijn Poolse wortels bij Szymanowski en zijn gevoel voor volksmuziek bij Bartók. Een recital als een klinkend zelfportret. Piotr Anderszewski behoort al zo’n dertig jaar tot de belangrijkste pianisten van deze tijd. Sinds hij in 1990 tijdens de halve finale van de Leeds Piano Competition voortijdig het podium verliet omdat hij naar verluid niet tevreden was met zijn eigen spel, geldt hij als een bijzonder musicus met ‘plenty of personality’. Vooral in de werken van Bach en zijn landgenoot Szymanowski heeft Anderszewski een reputatie hoog te houden. Bruno Monsaingeon maakt een filmdocumentaire over hem  waarin de pianist met zijn vleugel per trein door o.a. Oost-Europa reist en werken van Bach, Mozart, Chopin, Beethoven, Brahms, Schumann en Szymanowski speelt. Monsaingeon: ‘De zeer persoonlijke reflecties die deze muzikale sequenties begeleiden, navigeren door dezelfde diepe wateren als de muziek.’ Anderszewski woont in Lissabon, maar geeft concerten over de hele wereld. Hij  neemt regelmatig sabbaticals en maakte een film over Warschau.

 

 

 

 

 

 

 

Prijsvraag

Hoewel Anderszewski vooral bekend werd door zijn geniale uitvoeringen van Bach, Beethoven, Schumann en Szymanowksi, houdt de pianist ook enorm veel van Mozart.

 

Wat is Anderszewski’s favoriete Mozart-compositie?

 

Stuur voor 18 januari het juiste antwoord naar   onder vermelding van ‘Anderszewski’. Vergeet niet uw (mail)adres erbij te vermelden!

De eerste vijf inzenders van het juiste antwoord krijgen de nieuwe cd van Anderszewski met werken van Bartok, Janacek en Szymanowski thuis toegezonden!

 

You May Also Like

Actie voor de Feestdagen! Geef 3x De Nieuwe Muze cadeau voor € 27,50!

Prijsvraag IL BOEMO: win een duoticket voor de film IL BOEMO over de Boheemse componist Josef Mysliveček

MET KORTING NAAR PHILIPPE JAROUSSKY IN CONCERTGEBOUW OP 11 NOVEMBER

Lente Actie!