Wereldster Maxim Vengerov op 7/10 in Amare en 8/10 in Het Concertgebouw

 

De briljante Maxim Vengerov behoeft weinig introductie als grootste levende violist van deze tijd. Vorig jaar verwelkomde Conrad van Alphen hem al in Rotterdam, waarbij Vengerov inspirerende masterclasses gaf en daarna met Conrad van Alphen en Sinfonia Rotterdam een weergaloze uitvoering speelde van het Vioolconcert van Brahms in De Doelen. Het draaide uit op een geweldige samenwerking waar beide musici zo lyrisch over waren, dat Vengerov besloot opnieuw naar Nederland te komen om op 7 oktober in Amare (Den Haag) en 8 oktober in het Concertgebouw (Amsterdam) nogmaals Brahms te spelen met Conrad van Alphen en Sinfonia Rotterdam.

Mis het niet want nadat de altijd enthousiasmerende en ontroerende Vengerov aanvankelijk  heel vaak in Nederland speelde, is hij al jaren niet meer in Nederland komen optreden. In 2008 liep hij in de sportschool een schouderblessure op, waardoor hij tijdelijk moest stoppen met vioolspelen. Het bracht hem ertoe om een dirigenten opleiding te volgen, zodat Vengerov nu behalve een wereldster op de viool ook een veelgevraagd dirigent is.

Het kwam weer helemaal goed met zijn schouder en in de afgelopen jaren is de violist Vengerov alleen maar nóg mooier gaan spelen, dus laat deze unieke kans om hem weer een keer live te horen niet aan u voorbij gaan.

 

 

Info & tickets:

7 oktober, 20.15 uur, Amare, De Haag

8 oktober, 20.15 uur, Concertgebouw, Amsterdam

https://www.sinfoniarotterdam.nl/concert/vengerov-speelt-brahms/

 

video:

https://www.facebook.com/sinfoniarotterdam/videos/6613457348703310

 

You May Also Like

Teken de petitie! Steun Jong Talent opdat de Klassieke Muziek kan blijven voortbestaan!!

De leukste muzikale stedentrip voert deze week naar Boedapest

Bijzonder afscheid door Maarten Koningsberger & Friends op 24 juni in het Concertgebouw

Arcadi Volodos De magie van Schubert, Schumann en Liszt