Over dit nummer 1-2021

De wereld zit op slot, maar de aarde zet alweer een nieuwe levenscyclus in. De natuur ontwaakt, de dagen lengen en het groen van de eerste sneeuwklokjes is al zichtbaar. Nog even en de lente breekt aan, de tijd van het Nieuwe geluid, de tijd vanValentijn en Carnaval (ook al gaan die door de pandemie zeker niet door), de tijd van rokjes dag en de liefde. We kunnen er nu weinig mee, maar we kunnen er wel op uittrekken. ‘Naar buiten Jongmensch, de geest moet waaien!’, schreef wijlen Johnny de Selfkicker al.
In het eerste nummer van 2021 willen wij al onze lezers die noodgedwongen thuiszitten hoop geven en inspireren met de mooiste liefdesopera van Monteverdi, de bijzondere tijdsbeleving van Morton Feldman, de natuurbeleving van Fie Schouten en de moedige pogingen van musici als Tjeerd Top en Marieke de Bruijn om altijd innovatief te blijven en het hoofd boven water te houden.
We vieren de 60e verjaardag van Jaap van Zweden, bekijken hoe de omroeporkesten het doen in coronatijd, vragen aandacht voor de vluchtelingenproblematiek en maken in o.a. Muziek en Wetenschap duidelijk dat ademhalen, intuïtief zijn en musiceren een geweldig tegenwicht kanbieden tegen angst, depressie en slapeloosheid. We geven de muzikale moed niet op en wensen u in dit nieuwe jaar veel lees- en luisterplezier!

Wenneke Savenije

You May Also Like

over-dit-nummer-3-2024

over-dit-nummer-2-2024

over-dit-nummer 1 – 2024

over dit nummer #6-november 2023