10 jaar Splendor – FEEST!

 

10 jaar Splendor – FEEST!

 Tien jaar geleden werd Splendor opgericht; een muzikaal laboratorium, ontmoetingsplek en concertpodium midden in Amsterdam, waar de artistieke koers wordt bepaald door een onafhankelijk collectief van 50 uiteenlopende musici. Wat begon als een spannend project is uitgelopen op een groot succes, na tien jaar is nut en noodzaak van een onafhankelijk podium gebleken, puilt onze agenda uit van heel verschillende bijzondere projecten, hebben we 1200 publieksleden om ons heen verzameld en kijken we reikhalzend uit naar de komende tien jaar vol muzikale avonturen. Dus: tijd voor feest!

 

Vrijdag 22 sept: Vier de Vrijdag: Jubileum editie

Met: Johan van Iersel, Joris van Rijn, Hessel Moeselaar, Michael Gieler, Nadia Wijzenbeek, Marije Nie, Daria van den Bercken, Jörgen van Rijen en speciale gast Wilmar de Visser.

Kijk naar live streaming vanuit Splendor: https://www.youtube.com/live/TgEyuPGjGOg?si=xPE6BPM8xGrLIjzK

 

Zaterdag 23 sept: SPLENDOR SONIC CIRCUS in Carré

Spectaculair hoogtepunt van ons jubileumweekend! We gaan naar een iconische plek op steenworp afstand, groot genoeg voor ons allemaal: Koninklijk Theater Carré. Daar trekt een stoet aan Splendormusici en muzikale vrienden voorbij. Gezamenlijk bespelen we de piste, het podium en alle uithoeken van het theater. Er klinken grote hits en vergeten juweeltjes naast gloednieuwe composities en arrangementen, speciaal voor deze gelegenheid geschreven. Muziek zonder vangnet, zoals alleen Splendor dat kan. Zie hier voor het volledige programma:

 

 

Zaterdag 23 sept: SPLENDOR SONIC CIRCUS in Carré

Spectaculair hoogtepunt van ons jubileumweekend! We gaan naar een iconische plek op steenworp afstand, groot genoeg voor ons allemaal: Koninklijk Theater Carré. Daar trekt een stoet aan Splendormusici en muzikale vrienden voorbij. Gezamenlijk bespelen we de piste, het podium en alle uithoeken van het theater. Er klinken grote hits en vergeten juweeltjes naast gloednieuwe composities en arrangementen, speciaal voor deze gelegenheid geschreven. Muziek zonder vangnet, zoals alleen Splendor dat kan. Zie hier voor het volledige programma: https://www.splendoramsterdam.com/assets/uploads/PROGRAMMA-SPLENDOR-IN-CARRÉ.pdf

 

Zondag 24 sept: Splendor viert op Zondag – stuif-in!

Om 11:00 uur verzorgen Iris Oltheten en Claron McFadden een kinderprogramma, voor kinderen van resp. 0-6 en 6-12 jaar.

Tussen 12:00 en 17:00 uur: Splendor Rariteitenkabinet in het hele gebouw (zie hieronder) en ieder uur een concert.

Om 20:00 is de feestelijke afsluiting van ons jubileumweekend met een jam onder leiding van Marc Alberto en Marnix Dorrestein. Verwacht groovy improvisatie, muzikale interventies en publieksparticipatie met een breed scala aan Splendor musici. Er kan gedanst, geluisterd en gedronken worden. Om Little Richard te quoten: let it all hang out!

 

Splendor Rariteitenkabinet

Het Splendor Rariteitenkabinet is een museum, geheugenpaleis en bonte verzameling van achtergelaten objecten, veelzijdige kunst, bijzondere audio en video fragmenten, weggegooide set-lists, stukken achtergebleven decor en kostuums, schetsen van composities en songteksten, levendige herinneringen, gevonden voorwerpen en nog veel meer uit de bijzonder rijke collectie van de Splendorgeschiedenis. In alle hoeken en gaten van het pand vind je QR codes vol verhalen en muziek over opvallende en minder in het oog springende details in het gebouw.

You May Also Like

Ella van Poucke en Stephen Waarts lanceren nieuwe kamermuziekserie in De Duif

over-dit-nummer-3-2024

Claron McFadden breekt een lans voor Veronica Franco

In Zeist gebeuren mooie dingen …