over-dit-nummer-2-2021

Rondom de Paasdagen is de pas verschenen lente-uitgave van De Nieuwe Muze in de brievenbus gevallen. Een afwisselend nummer waarin we Olivier Messiaen volgen op zijn muzikale zoektocht naar lente, vogelzang en vrede. Een veelstemmig boeket van auteurs komt daarbij aan het woord. Naast bijdragen van coryfeeën als Paul Janssen en Emanuel Overbeeke, vindt u een poëtische brief die componist Daan Manneke postuum richt aan zijn leraar.

Maar het is niet al Messiaen wat er klinkt. In Muziek en Kunst laat kunsthistoricus Hugo Tjeerd van der Velden zijn licht schijnen op de mysterieuze ets De futen komen terug de iepen bloeien van Charles Donker. Ook de interviews zijn uitdagend: Wenneke Savenije doorstond de lockdown om psycholoog Martin Appelo te ontmoeten, Thea Derks interviewde zangeres en componiste Molly Paese en Erik Fokke sprak Ronit Palache.

Bent u benieuwd naar dit nieuwe nummer, maar nog geen abonnee? Steun ons eigenwijze, onafhankelijke muziektijdschrift dan door lid te worden. Klik in het menu rechts bovenaan op ‘abonneren’ en vul het formulier in. Het eerste jaar volgt u ons tegen gereduceerd tarief €29,50 .

You May Also Like

over-dit-nummer-3-2024

over-dit-nummer-2-2024

over-dit-nummer 1 – 2024

over dit nummer #6-november 2023