Vanavond in Carré: TWOSET VIOLIN

TwoSet Violin treedt vrijdag 22/3 op in Amsterdam in het kader van hun wereldtournee door Azië, Europa en Noord-Amerika …
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          
Ze zijn razend populair, niet alleen onder aan filmpjes op internet verslaafde jongeren, maar ook onder klassieke muziekliefhebbers, muziekstudenten en professionele musici: Twoset Violin. Vandaag treden ze op in Carré in Amsterdam in het kader van hun wereldtournee door Europa. De kaartjes zijn vrijwel uitverkocht, dus wees er snel bij!

 

Het komische muzikale duo TwoSet Violin staat bekend om hun virale YouTube videos waarin ze klassieke muziek op vaak hilarische wijze ontleden en herinterpreteren. Ze vermaken hun publiek met een  unieke show waarin zowel hun gevoel voor komedie als muzikale virtuositeit naar voren komt. Dat maakt hen tot uitstekende promotors van de klassieke muziek.

 

 

Comedy duo TwoSet Violin bestaat uit de Australische violisten Brett Yang en Eddy Chen. Ze wisten vanaf 2013 de aandacht te trekken met covers van popmuziek die ze speelden op hun viool en posten op hun komische YouTube kanaal, dat inmiddels meer dan 4 miljoen abonnees heeft en maar liefst 1.3 miljard views. Zelf of met gastmuzikanten, waaronder topviolisten Maxim Vengerov, Hillary Hahn en vele anderen,  duiken ze in de geschiedenis van de klassieke muziek en introduceren ze  iconische componisten aan een jonge doelgroep. Daarbij illustreren ze voortdurend de verbanden tussen klassieke en populaire muziek.

 

 

MIJLPAAL: 2 MILJOEN ABONNEES

Om te vieren dat ze twee miljoen abonnees hadden op hun YouTube kanaal organiseerde het duo een livestream waar ze Tchaikovsky zijn viool concert tot leven brachten voor maar liefst 40.000 live kijkers, het grootste publiek voor een Tchaikovsky concert in de geschiedenis! Toen ze vier miljoen abonnees behaalde maakten ze indruk door op te treden met twee Stradivarius violen uit de gouden eeuw, instrumenten die normaliter alleen aan soloisten van wereldklasse worden uitgeleend. Samen met het Symfonie Orkest uit Singapore verkochten ze de complete zaal in twee minuten uit.

Tijdens de liveshows van het tweetal trakteren ze bezoekers op hun violistische virtuositeit, maar ook staat er humor en publieksinteractie centraal in hun unieke show. Eén ding is zeker: Klassieke muziek is alles behalve saai met TwoSet violin en dat gaan ze vanavond laten zien in Carré!

 

 

 

Trailer worldtour:

https://youtu.be/CL-UvtaDlUM?si=3eGNVARhRSSNVy6T

You May Also Like

Teken de petitie! Steun Jong Talent opdat de Klassieke Muziek kan blijven voortbestaan!!

De leukste muzikale stedentrip voert deze week naar Boedapest

Bijzonder afscheid door Maarten Koningsberger & Friends op 24 juni in het Concertgebouw

Arcadi Volodos De magie van Schubert, Schumann en Liszt