Zaterdag 17 juni 2023: Dag van de Componist

 

Dag van de Componist reist per trein door het hele land

 

De tweede editie van De Dag van de Componist heeft op 17 juni een overvol programma met werk van meer dan 100 componisten. Door heel Nederland zijn concerten en evenementen waarbij Nederlandse componisten in de spotlights staan. Verslaggever en presentator Beitske de Jong reist de hele dag mee op de New Music NOW Express. Die vertrekt vanuit Amsterdam en doet de steden Amersfoort, Arnhem, Den Bosch, Den Haag en Utrecht aan. Onderweg in de trein zijn optredens en ook op de stations zijn concerten. NPO Klassiek doet ook verslag vanuit de studio in Hilversum, waar een aantal componisten aanschuift en nieuw werk laat klinken. Een dag kortom met concerten, interviews, reportages, bijzondere happenings en vooral heel veel muziek.

 

 

Stap tijdens de Dag van de Componist op de New Music NOW Expresstrein in Amsterdam en reis mee naar Amersfoort, Arnhem, Den Bosch, Den Haag en Utrecht. Een treinrit inclusief concerten is €50. De concerten bij de stations zijn gratis toegankelijk.

 

Opening:

Stationsconcert Amsterdam CS

Zaterdag 17 juni | IJ boulevard (achterzijde) | 09:00 | toegang gratis
Opening Dag van de Componist, Meriç Artac, Martin Fondse

Vertrek Amsterdam CS 10.18 uur, spoor 13A.

Componist des Vaderlands Martin Fondse opent de Dag van de Componist met zijn compositie, die de hele dag mee op reis gaat, en waaraan iedereen mee kan doen. De blazers van ASKO|Schönberg en de stertrombonist Jörgen van Rijen van het Concertgebouworkest vertolken de ode aan Amsterdam van stadscomponist Meriç Artaç, die zij in opdracht van Holland Festival speciaal voor de Dag van de Componist schrijft.

Ga mee op de New Music NOW Express, of ga naar Splendor Amsterdam voor een enerverend koffieconcert. Aansluitend is er volop programma op diverse locaties in het kader van Dag van de Componist Amsterdam.

 

Check hier het complete programma van de Dag van de Componist en check wat je door het hele land kunt verwachten…

https://newmusicnow.nl/ontdek/project/treintickets-and-stationsconcerten

 

Info:

http://newmusicnow.nl

 

You May Also Like

Ella van Poucke en Stephen Waarts lanceren nieuwe kamermuziekserie in De Duif

over-dit-nummer-3-2024

Claron McFadden breekt een lans voor Veronica Franco

In Zeist gebeuren mooie dingen …