Bijzonder afscheid door Maarten Koningsberger & Friends op 24 juni in het Concertgebouw

Save the date: 24 juni, 20.15 uur, Concertgebouw Kleine Zaal, Amsterdam

Afscheidsrecital Maarten Koningsberger & Friends

Op 24 juni zal bariton Maarten Koningsberger (69) in de Kleine Zaal van het Concertgebouw afscheid nemen van de liedkunst. Als klassieke zanger excelleerde Koningsberger jarenlang in  een breed repertoire, van oude muziek tot aan hedendaagse muziek. Hij manifesteerde zich in  opera en oratoria, maar zijn speciale liefde is altijd uitgegaan naar de liedkunst. Koningsberger heeft ook zijn sporen verdiend in het licht-klassieke en populaire repertoire.

 

 

Opbrengst voor Margreet Honig Foundation

Een keur van muzikale vrienden, twintig topmusici die hem gedurende zijn carrière hebben begeleid, zwaaien hem deze avond uit. Het programma bestrijkt bijna vier eeuwen liedrepertoire. Het is een benefietconcert waaraan alle musici belangeloos meewerken; de opbrengst gaat naar de Margreet Honig Foundation, die een volgende generatie zangers en zangdocenten in aanraking brengt met de inzichten van deze wereldberoemde Nederlandse zangpedagoge.

 

 

Feestelijke avond

Maarten Koningsberger wordt tijdens het recital omringd door een stoet Nederlandse musici met wie hij tijdens zijn loopbaan veel heeft opgetreden: Ed Spanjaard, Roger Braun, Kelvin Grout en Bas Verheijden (piano); Mike Fentross en Fred Jacobs (teorbe); Esther Steenbergen (gitaar); Olga Franssen (kwint-basgitaar); Pieter-Jan Belder (klavecimbel); het Brisk Blokfluitkwartet, het Matangi Strijkkwartet en The Atlantic Trio.

 

Foto’s: Foppe Schut, Nico van der Linden, Maaike Eijkman

 

 

Info & tickets:

https://www.concertgebouw.nl/concerten/5178386-maarten-koningsberger-friends—afscheidsrecital

You May Also Like

Teken de petitie! Steun Jong Talent opdat de Klassieke Muziek kan blijven voortbestaan!!

De leukste muzikale stedentrip voert deze week naar Boedapest

Arcadi Volodos De magie van Schubert, Schumann en Liszt

Ella van Poucke en Stephen Waarts lanceren nieuwe kamermuziekserie in De Duif